Achtergrond

Zoals velen ontdekt hebben, is Rob Favier een veelzijdig artiest. Zingen, (s)preken, entertainen, schrijven en dichten is wat hij doet. Favier die al op jonge leeftijd bezig was met muziek, trok als achttienjarige door Europa met een full-time band. Hierna begon hij aan de studie theologie die hij met succes afrondde. Inmiddels is hij vele jaren actief als christelijk podiumartiest. Samen met zijn vrouw Els besloot hij zich in te zetten om het Goede Nieuws van God te delen op vele manieren. 

Rob Favier staat bekend om zijn unieke en eigenzinnige manier van optreden: een mengeling van liedjes en verhalen, waarbij hij zijn publiek op humoristische wijze confronteert met zijn kijk op God, zichzelf en de mensen om hem heen. Zijn muziekstijl laat zich niet gemakkelijk omschrijven. Het repertoire varieert van pop tot luisterliedjes tot cabaret of iets daar tussenin. Faviers – uitsluitend Nederlandse – teksten worden geprezen om hun poëtische zeggingskracht en taalkundige spitsvondigheid. Humor en kwetsbaarheid zijn terugkerende thema’s in zijn werk. En juist die combinatie maakt dat er iets ontstaat als hij een optreden geeft. Rob Favier is authentiek, wordt persoonlijk en weet hierdoor altijd verbinding te maken met zijn publiek. 

Optredens

Rob Favier verzorgt allerlei soorten optredens, van deelprogramma’s tot volledig verzorgde avonden. Deze programma’s bestaan uit een mengeling van liedjes en verhalen waarbij het humoristische aspect duidelijk aanwezig is. Toch doet dat geen afbreuk aan de diepe bodem die zijn teksten vrijwel altijd hebben: het zoeken naar datgene wat echt waardevol is, wat zin geeft aan je dagelijks leven, een plaatsje vinden als gelovig mens in de moderne maatschappij. Er wordt over het algemeen veel gelachen, maar ook grondig nagedacht. De interactie met het publiek speelt een belangrijke rol. Programma’s worden vaak op maat gemaakt. Zijn werk is geschikt voor mensen tussen de 15 en de 65 met uitlopers naar boven en naar beneden. Hij heeft al zeer veel verschillende optredens verzorgd, zoals gemeenteavonden, jeugdavonden, muziekfestivals, optredens voor studentenverenigingen, gedetineerden, kerst-en paasvieringen op scholen, identiteitsdagen, jubileumavonden met koren, radio- en tv programma’s, als snelsongwriter tijdens radiouitzendingen en bedrijfspresentaties. Ook trad hij verschillende keren op tijdens de Nederland Zingt Dag.

Kerkdiensten

Vrijwel elke zondag verzorgt Favier twee diensten of samenkomsten waarbij hij niet alleen voorgaat, maar ook de muzikale medewerking voor zijn rekening neemt. Hoewel de invulling volledig in overleg wordt bepaald, is het in de praktijk vaak zo dat hij de prediking combineert met liedjes die bij het thema aansluiten. Het zijn vrijwel altijd bijzondere diensten, zoals jeugd-, open deurdiensten of theaterdiensten. Ook hier ontbreekt de humor niet.

Voor huwelijksdiensten of -jubilea die nét wat anders zijn dan anders, is Rob Favier een ideale partner. Er zijn al heel wat bruidsparen die dat kunnen beamen...

Boeken en CD's

Zoals u in de webshop kunt zien, heeft Rob inmiddels drie boeken geschreven en zeven CD's gemaakt. De afgelopen twee jaar is er een aantal singles van hem uitgebracht. Ook is er een Songbook met een selectie van 21 liedjes uit zijn repertoire. Tevens zijn er drie DVD"s verschenen van de Oudejaarsconferences die hij verzorgde voor de christelijke televisiezender Family 7 in 2013, 2014, 2015. Van de Oudejaarsconferences 2017, 2018, 2019 en 2020 zijn alleen videofragmenten beschikbaar en audio. Zie ook de filmpjes op YouTube. De oudejaarsconference 2022 is terug te zien op New Faith Network, eventueel met een vrijblijvend gratis proefabonnement: https://newfaithnetwork.com/lp/nl-nl/film/oudejaarsconference-2023-rob-favier

Overig

Naast het schrijven van zijn eigen repertoire, werkt Rob Favier ook in opdracht. Zo heeft hij o.a. geschreven voor verschillende omroepen en heeft hij diverse liederen uit het Engels vertaald. Daarnaast zet hij zich als tekstschrijver regelmatig in voor andere artiesten en heeft hij enige koorliederen geschreven. Verder verzorgt hij een maandelijkse column voor het Friesch Dagblad en twee korte overdenkingen per week voor Groot Nieuws Radio. Ook wordt hij regelmatig gevraagd voor losse columns bij verschillende media.