Update Bangalore Project - 22 oktober 2011terug naar overzicht
Geschreven op zaterdag 22 oktober 2011

Blog door Els

Vanmorgen heeft Rob een programma gedaan voor alle kinderen van de Yuvalok school. De school heeft vandaag haar jaarlijkse “ouderdag” en vanavond komen de kinderen vanaf 10 jaar weer terug met hun ouders. De kinderen verzorgen dan zelf een programma met muziek en dans en Rob & Band mogen ook weer een uur vullen.

Er staat een prachtige tent op het terrein waarin alles plaatsvindt. Op het oog allemaal heel gezellig en heel gewoon, want zulke dingen doen we in Nederland toch ook? Maar als je bedenkt dat deze kinderen met hun ouders uit de sloppenwijken komen, is het opeens héél bijzonder.

Gisteren zijn we met een paar mensen naar een sloppenwijk geweest, zoals anderen van onze groep al eerder deze week hebben gedaan (zie Videoblog 2).  We hebben een vijftal leerlingen bezocht. Het is niet voor te stellen dat ze daar dag in dag uit zo moeten leven: de huisjes zijn op de vuilnisbelt gebouwd, door de straatjes loopt het riool, er staan geiten en hun uitwerpselen liggen op straat. De mensen wonen in kleine huisjes met één of twee kamertjes van twee bij twee meter. Ze hebben een hele simpele keukenhoek met één gaspit of iets dergelijks. Geen stromend water, geen w.c., geen douche. Wel elektriciteit voor een enkel peertje dat het huisje verlicht. Ze slapen op de grond, zonder matje en er zijn verder geen meubels. En dat allemaal met soms wel zeven personen. Eén van de leerlingen, een meisje van vijftien, vertelde ons dat ze zich zo schaamde om ons dit te laten zien. Zelf wilde ze als ze klaar was op school lerares worden voor de arme kinderen!

We zagen geen speelgoed, geen kasten voor kleren of eten. Wel veel kinderen die op hun blote voetjes door al het vuil liepen, temidden van de stank. Toen ik vanmorgen alle kinderen weer op school zag tijdens hun ochtendritueel, was ik extra geraakt. Wat ontzettend fijn dat ze hier elke dag mogen komen, dat ze les krijgen, eten krijgen, dat ze kind kunnen zijn met andere kinderen en weg zijn van die ontzettend trieste leefomgeving. Wat geweldig dat er mensen zijn zoals deze in organisatie die daar al achttien jaar aan werkt. Mensen die de liefde van God op deze manier doorgeven.

Dit werk moet gewoon door blijven gaan!Plaats reactiecaptcha


Reacties
op de hoogte blijven?
agenda

14 april 2022

Katwijk

15 april 2022

Scherpenzeel

23 april 2022

Zwolle

24 april 2022

's Gravenmoer

24 april 2022

Oud-Alblas
ondersteun het werk van World Vision
Rob & Els Favier