Update Bangalore Project - 20 oktober 2011terug naar overzicht
Geschreven op zaterdag 22 oktober 2011

Inmiddels hebben we al teveel beleefd om op te noemen, maar ik ga toch een poging wagen.

Dinsdag hadden we een concert voor zo’n 200 jongens in de leeftijd van 12 tot 15 jaar. Het was erg leuk en we konden ook goed promotie maken voor Yuvalok Foundation. Het concert van gisteren sloeg echter alle records. 500 leerlingen van 12-16 jaar stonden wild enthousiast mee te klappen en uiteindelijk moesten we nog twee toegiften geven. Vooral het liedje De Mug, nu The Mosquito Song geheten, vonden ze erg leuk. Dat moest dan ook herhaald worden… Ik heb mijn bekende uitrusting bij dit lied: het vergiet, de vliegenmeppers en het waterpistool, meegenomen uit Nederland. En dat geeft menig lachsalvo. Omdat de sfeer zo heerlijk ontspannen was, kon ik ook uitgebreid de tijd nemen om het evangelie te vertellen en het werk van Yuvalok te promoten.

 

 

 

 

 

 

 

 

Na het concert hebben Bram, Daniël, Steven en ik een bezoek gebracht aan een slum (sloppenwijk), gebouwd op een vuilnisbelt. We zijn bij vijf families op bezoek geweest en het maakte een diepe, verbijsterende indruk op ons dat er mensen zijn die in dergelijke omstandigheden moeten (over)leven. Maar we hebben gezien hoe het werk van Yuvalok hoop biedt. We bezochten een oud-leerlinge van de school die nu kledingmaakster is en zo in haar onderhoud kan voorzien.

En zo zijn er nog vele voorbeelden te geven van kinderen die via Yuvalok kansen krijgen in een kansloze situatie. We hebben een oud-studente gesproken die een kindje heeft van vier maanden oud. Het baby’tje heeft een aangeboren hartafwijking en is daarnaast ondervoed. Een levensreddende operatie zou E 1200 kosten. Dat is voor deze mensen een onwaarschijnlijk hoog bedrag. Dan gaat er wel even door mijn hoofd: stel dat iemand van u het op zijn of haar hart zou krijgen hieraan bij te dragen, dan zou het meisje genezen kunnen worden. Want de mensen van Yuvalok leren ons dat je zelfs in de meest mens-onwaardige situaties de hoop van Jezus gestalte kunt geven. Gods liefde is altijd groter!

 Plaats reactiecaptcha


Reacties
op de hoogte blijven?
agenda

14 april 2022

Katwijk

15 april 2022

Scherpenzeel

23 april 2022

Zwolle

24 april 2022

's Gravenmoer

24 april 2022

Oud-Alblas
ondersteun het werk van World Vision
Rob & Els Favier