Achtergrond
Rob Favier is van jongs af aan opgegroeid met muziek. Hij trok op zijn achttiende al door Europa met een full-time band. Hierna begon hij aan de studie theologie die hij met succes afrondde. Zoals velen al eerder ontdekt hebben, heeft hij een geheel eigen manier van optreden. Men noemt zijn -uitsluitend Nederlandse- teksten "zeer sterk". De muziekstijl is niet goed te omschrijven: van pop tot luisterliedjes tot cabaret of ergens er tussenin.

Zijn werkzaamheden spelen zich af op verschillende gebieden:

Optredens

Rob verzorgt allerlei soorten optredens, van deelprogramma’s tot volledig verzorgde avonden. Deze programma’s bestaan uit een mengeling van liedjes en verhalen waarbij het humoristische aspect duidelijk aanwezig is. Toch doet dat geen afbreuk aan de diepe bodem die zijn teksten vrijwel altijd hebben: het zoeken naar datgene wat echt waardevol is, wat zin geeft aan je dagelijks leven, een plaatsje vinden als gelovig mens in de moderne maatschappij. Er wordt over het algemeen veel gelachen, maar ook grondig nagedacht. De interactie met het publiek speelt een belangrijke rol. Programma’s worden vaak op maat gemaakt. Zijn werk is geschikt voor mensen tussen de 15 en de 65 met uitlopers naar boven en naar beneden. Hij heeft al zeer veel verschillende optredens verzorgd, zoals: gemeenteavonden, jeugdavonden, muziekfestivals, o.a. het Flevofestival, optredens voor studentenverenigingen, gedetineerden, kerst-en paasvieringen op scholen, identiteitsdagen, jubileumavonden met koren, radio- en tv programma’s, als snelsongwriter tijdens radiouitzendingen, bedrijfspresentaties, Nederland Zingt Dag enz.

Kerkdiensten

Vrijwel elke zondag verzorgt Favier twee diensten of samenkomsten waarbij hij niet alleen voorgaat, maar ook de muzikale medewerking voor zijn rekening neemt. Hoewel de invulling volledig in overleg wordt bepaald, is het in de praktijk vaak zo dat hij de prediking combineert met liedjes die bij het thema aansluiten. Het zijn vrijwel altijd bijzondere diensten, zoals jeugd-, open deurdiensten, theaterdiensten, enz. Ook hier ontbreekt de humor niet.

En voor huwelijksdiensten of -jubilea die nét wat anders zijn dan anders, is Rob een ideale partner. Er zijn al heel wat bruidsparen die dat kunnen beamen...

Boeken en CD's

Zoals u in de webshop kunt zien, heeft Rob inmiddels twee boeken geschreven en zes CD's gemaakt. Ook is er een Songbook verschenen met een selectie van 21 liedjes uit zijn repertoire. Het boek is geïllustreerd met prachtige, bijpassende foto’s van Jonneke Oskam (www.karakteristiekfotografie.nl).

Overig

Behalve het schrijven van zijn eigen repertoire, werkt Rob ook in opdracht. Zo heeft hij o.a. geschreven voor de Evangelische Omroep, de NCRV en de IKON en heeft hij diverse liederen uit het Engels vertaald. Ook schrijft hij regelmatig voor andere artiesten. Tevens heeft hij enige koorliederen geschreven. Verder verzorgt hij een maandelijkse column voor het Friesch Dagblad, twee korte overdenkingen per week voor Groot Nieuws Radio en is hij Dichter bij de Dag op Radio 1.

 

logo De Lek BetonMijn werk wordt mede mogelijk gemaakt door De Lek Beton

Tegenwoordig gebeurt het steeds vaker dat mensen mij uitnodigen met live-band. Een band geeft natuurlijk een grote meerwaarde aan het optreden. Alles beweegt en bruist en het wordt nog meer een belevenis.

De band bestaat uit professionele en ervaren musici, dus u mag rekenen op hoge kwaliteit! Al naar gelang uw wensen kan de band worden uitgebreid met extra muzikanten.

Houdt u er wel rekening mee dat aan een optreden met band extra kosten verbonden zijn.

De band bestaat gewoonlijk uit: Jan-Willem van Delft-piano, Peter Favier-keyboards, Wilco van Esschoten-bas, Steven Favier-drums, Jan-Peter Beijersbergen-gitaar.

 

Persberichten

U kunt (standaard) persberichten downloaden als .doc bestand.

download persbericht optredens

download persbericht kerkdiensten

Persfoto's

Hier ziet u drie voorbeelden van persfoto's die u kunt bestellen.  

Rob Favier persfoto 1 Rob Favier persfoto 2 Rob Favier persfoto 3

Alle foto's zijn vrij van rechten. Bij plaatsing foto 3 verplicht vermelden: Foto GJvdTuuk/EO

op de hoogte blijven?
Winkelmandje
agenda

20 april 2014

Rilland

27 april 2014

Puttershoek

9 mei 2014

Assen

10 mei 2014

Leeuwarden

11 mei 2014

Rotterdam
Rob Favier


ondersteun het werk van World Vision